Nyårsmenyn:

Citron- och limemarinerade kycklingfiléer med ugnsrostade rotsaker och yoghurt/mangochutney-sås.

Till efterrätt blir det vit chokladmousse med blåbär och hallon på toppen.

Mums! Det vattnas redan i munnen på mig! :) Just nu funderar jag på hur jag ska ha håret... Antingen utsläppt med en fläta på sidan eller lite halvt slarvigt uppsatt sådär... Hmm. Jag vet fortfarande inte riktigt men jag tror att det blir det senare, det känns lite mer fest. Snart kommer Clara och Axi och jag har just snabbstädat lite (läs: tagit alla kläder och annan skit som ligger här och där och slängt in allt i min enorma garderob, mycket praktiskt... )


Glömde en sak...

få bättre självförtroende och gilla mig själv. Och våga mer, i alla situationer...

Gott nytt år!

Sitter vid frukostbordet och har inte fått panik ännu. Jag ska ha minst 6 pers på middag ikväll och jag vet inte ens vad jag ska bjuda på...

Så istället för att göra nytta försöker jag hitta på bra nyårslöften.

- Bli grymmare på dans, och träna som fan
- Bli snällare
- Plugga lagom mycket
- Tjäna egna pengar
- Utvecklas (i det mesta)
- Inte vara så orolig och bry mig om vad andra tycker (klysha, i know...)

Vad har ni för löften?

Landet eller staden?

Jag skulle verkligen ALDRIG kunna tänka mig att bo på landet! Nu vill jag inte låta som ett bortskämt storstadskid, men vad gör man egentligen här? I två dagar i rad har vi åkt skridskor, och tagit en och annan promenad. Och ätit såklart. För MIG är det typ döden att bo såhär. Det är helt okej att hälsa på några dagar, mysigt att ta det lugnt och så...
Men nu är jag uttråkad! Det finns inga människor här värda att umgås med förutom min kära släkt förstås. Det är minste en halvtimme till närmsta "stad". Jag längtar lite tills jag ska åka hem imorgon till älskade Stockholm.

Och till att träffa alla söta vänner.

GRATTIS

GRATTIS TILL VÄRLDENS BÄSTA LINNEA SOM FYLLER 15 ÅR IDAG!!!! EXTRA MASSA KÄRLEK SKICKAR JAG FRÅN SMÅLAND OCH ÄR LEDSEN ATT JAG INTE KUNDE VARA DÄR PÅ STORA DAGEN...

Som en äkta stereotyp av en tonåring...

har jag kommit på mig själv med att uppföra mig! Jag loggar in på datorn om vartannat och lyssnar på en massa musik, och duschar länge. Kan inte vara roligt sällskap just nu! Men jag ska bättra mig, idag lekte jag med småkusinerna +bonuskusinerna en massa, sjöng singstar med dem, det var hur kul som helst. Nu ska jag nog gå och kolla på Mission Impossible 2 som mina två pojkar till kusiner är desperata till att se. I extas.

Puss och kram

BSC 08

Klippen från i somras har ÄNTLIGEN kommit ut på hemsidan! Jag har ingen aning om hur man får över detta till min lilla blogg, men om någon vet så vore det gulligt med en förklaring. Det ser inte lika hemskt ut som jag hade tänkt mig, menjag står längst bak hela tiden, fegis! Skulle jag aldrig gjort idag, hade vart bänkad längst fram och inte gått därifrån om ingen puttade iväg mig. I alla fall, det är rätt kul att se för mig... Jag hoppas att jag har utvecklats en massa sen dess också... :)


KOMMENTERA

snälla? :)

Bortskämd

Oj vad bortskämd jag är. Min julklappshög var alldeles för stor. Men jag fick WESC-hörlurarna!!! Jag blev hur glad som helst! Och de blåa adidasbyxorna också! Och biljetter till Veronica Maggios konsert i mars. ÅHH, bästa julklapparna verkligen. Nu har jag lust att titta på Harry Potter eller Sagan om Ringen som en annan nörd.

Ha en jättemysig kväll.

Från de småländska skogarna

Jag har redan varit vaken i 9 timmar. Det är ju helt galet. Gick upp kl 05.15 som en zombie och sedan dess har jag hunnit med tågresa, shopping på mellandagsrean i Växjö, lunch och lite umgänge. Jag köpte en svart, fluffig kjol som jag ska ha på nyår samt ett svart vanligt baslinne, ett armband och ett halsband med stjärnor på.

Det är ju helt sjukt vad folk är galna på rean! Det är ju rena slagsmålet för att få tag på det man vill ha, går man in i ett provrum får man en sån blick som skulle choppat upp en och såna kunde döda. Hjälp säger jag bara. Och ordet"ursäkta" verkar liksom vara bortraderat ur folks hjärnor, nej här knuffas vi och har oss bara för att det vore ju döden om jag inte fick tag i ett linne för 40 kr istället för 60! Girighet förändrar tydligen beteendet på vissa. Jag är alltid taggad innan reor, men när jag väl står där bland hysteriska kvinnor och tjejer i alla åldrar blir förvandlade till giriga monster med huggtänder och klor. Nu är det lugnt i alla fall. Min konstiga familj ska nu ut och springa, jag däremot ska stanna med mormor och de normala människorna och kolla på tv tror jag!

Puss och kram

Nattinatti

Nu ska jag hoppa i säng och få lite sömn innan jag ska upp kl 05.15. Eller typ ta självmord så att jag slipper den plågan. Jag vet att det har varit jättetråkiga inlägg den senaste tiden a la "jag tror att det är såååå intressant för alla att veta vad jag har gjort varje minut av min dag eller vad jag åt till frukost". Men jag ska bättra mig, lösa världsproblemen och yada, yada. Lovar. :)

Puss och kram sov så gott i mörkret!


Oh crap!

Varför sköt jag upp det där ansökningsbrevet till Kungl. Svenska Balettskolan så länge?! Helt plöstligt har jag liksom runt en vecka på mig att skriva ner mina känslor, min passion och min drivkraft på ett papper.... Ojoj. Det måste vara vackert och passionerat men samtidigt äkta. Seriöst men samtidigt lekfullt och så vidare... Hjälp!

Jag var på mellandagsrean idag med systrar och Calle. Jonna köpte en massa för att hon är vuxen och har en massa pengar... Hehe. Jag hade hela 70 kronor att spendera! Damn, alla pengar gick ju till julklappar och nu finns det inget kvar till lilla mig. Hittade jättefina, sköna basplagg på twist and tango för en bråkdel av vad de egentligen kostar, men 70 kronor räcker inte till mycket... Eller det beror ju på hur man ser det, men på mellandagsrean räcker det inte till mycket i alla fall. Imorgon bär det av till smålänska skogarna och mormor, morfar, mamma, Calle, de galna kusinerna och moster och morbror. Och tåget går kl 06.20. På morgonen. Eller natten kanske jag borde säga. Sympati tack! Buhu...

Men imorgon blir det mer julklappsutdelning på kvällen i Ramkvilla! Awiii!

Puss och kram

Det blir ljusare!

Jag förstår inte att jag inte har skrivit något inlägg om detta innan. Det har ju vänt! Det blir ljusare och ljusare för varje dag som går nu. Vi räknade ut att det blir ungefär 4 min per dag. Alltså solen går ner 4 min senare per dag. per vecka blir det nästan en halvtimme! Gud så härligt, jag har verkligen fått nog av det här mörkret nu! Och jag har fått nog av att inte dansa också, längtar som en galning tills workshopen!

Grymmaste Mario som JAG ska få dansa för den 2:a januari! Glad.


Juldagen

Igår hade jag hur mysigt som helst även om småkusiner var lite väl speedade och julklapputdelningen efter Kalle Anka gick lite väl snabbt. Men det bästa av allt var ju att veta att vi skulle åka hem till vår lägenhet alla i familjen och dela ut våra julklappar till varandra i lugn och ro.

Det här känns ju väldigt bortskämt och skrytsamt att göra men what the fuck. Mina julklappar:

Tröja från Zara
Flätat bälte/hårband/kalla-det-vad-du-vill
Liten portmonnäväska
2 par örhängen
1 halsband
Tofflor
Skidresa till Italien i slutet av januari
T-shirt
Armband och ringar
En matta

+en riktigt mysig dag med dem jag tycker om!

Ha en riktigt bra fortsättning på lovet nu, jag anmälde mig just till hela workshopen, jag längtar så jag spricker nästan!

Puss och kram

Merry X-Mas

Jag ville bara önska God Jul eftersom jag inte tror att det blir några fler inlägg förrän efter den stora dagen. Nu ska vi åka till min gammelfaster och sen ska jag träffa världens bästa Axi och Linnea och till slut fixa klart den allra sista julklappen!

Ha det jättemyspysigt allihopa! Puss och kram

Två dagar kvar

Släktträffen igår var kul, högljudd som vanligt, man får skrika för att höras i den här familjen! Vi diskuterade gymnasievalet lite, och farmor frågade om det inte vore bättre att hålla på med dansen på fritiden än att söka danslinje på gymnasiet. Eftersom den synpunkten har kommit från måååånga håll under den senaste tiden så blev jag lite halvsur och klippte till med:
"Jaha, men vad är det för mening med att gå något annat än det man verkligen vill?!"
Då blev hon lite tyst (för att vara farmor alltså, hon skulle kunna snacka dygnet runt) och mumlade lite att ja, så kanske det i och för sig var...

På tal om detta så måste ansökan till svenska balettskolan skickas in och jag vet verkligen inte hur jag ska skriva. Tips är välkomna och jag lägger nog ut ett utkast snart. Det är så svårt att beskriva med ord det här. Usch och  med tidspressen också...

Nu har jag slagit in nästan alla julklappar! Heja mig. Åhh, jag längtar helt galet mycket tills på onsdag. Det ska bli såå mysigt.

Puss och kram och god jul!

Strålande jul

Är på släktträff som har pågått hela dagen. Min farbrors hus i spånga är fyllt till bredden med kusiner, fastrar, farföräldrar och hundar. Men det är mysigt. Det luktar mat i hela huset och det känns så där juligt som det brukar kännas tillsammans med släkten. Nu är det dags att äta. Längtar tills Jonna och Calle kommer hit imorgon kväll. 

Puss och kram

Tjock och glad

Idag har jag lyckats äta hur mycket choklad som helst, blandat med en massa pepparkakor som ALLA äffärer bjuder på. Jag har tillbringat några timmar med Kaxungen idag, vi gick en promenad i regnet och kylan, sen åkte vi hem till henne och gjorde pannkakor. Nu sitter jag hemma, har just stretchat och gjort lite balett-övningar för att inte komma heelt ur shape. Vi ska snart börja göra julgodis här och ikväll blir det mys hemma hos min mamma med Axi och någon mer för hon är ute..

Just det! Skolavlsutningen! Det var mysigt, ganska högtidligt. Jag fick högst meritpoäng i hela nian!!!!!!!! Åhh, jag blev så glad att jag började gråta. Det känns så skönt efter en termins slit att få det på papper. Jävlar vad härligt det var! Och samtidigt känns det som en bekräftelse på att jag måste dansa för att kunna plugga och jag kommer hinna dansa och plugga samtidigt och få bra betyg ändå!  För övrigt har jag DC-abstinens och räknar dagarna till workshopen som börjar den 2:a januari. DÅ SKA JAG TA KLASS FÖR MARIO!!!!!


Igår på avslutningen gav jag och Axi en kaktus till Frida (musikläraren). Haha, vi sa att den passade henne. Hon blev glad, bara för att hon är så jäkla skön!

Puss och kram



Skolavslutning

Clara, jag, Kax och Linnea håller på att göra oss iordning inför skolavslutningen. Clara har lockat sitt hår i seriöst en 1 1/2 timme nu. Men det blir fint! Jag har plattat mitt (jag veet, det känns hur konstigt som helst!) och har hippiefrisyr. Vet inte riktigt vad jag tycker om detta än. Outfit idag: Lila strumpbyxor och chockrosa strumpor med peacemärken på (frida kommer döda mig eftersom de enda färger man får ha om man är med i kören är rött, svart, vitt, grönt typ. Sen har jag min mörkblå sammetskjol och min nya tröja som jag köpte igår på weekdays. Den är typ naturvit och det står "euphoric" på den. Den är fin. :)

Nu ska jag väcka Linnea som har somnat. Sen iväg till avslutningarna och jag kommer få mina betyg!!! Hjälp....


Nyårsklänning

På nyår blir det tjejmiddag hemma hos mig och jag håller på att leta upp den perfekta klänningen!

 
Den här är ju ganska fin eller hur?


En härlig dag

Det största plusset idag var att solen syntes. Det måste varit en minst en månad sen det var så här fint väder! Jag var inte trött när jag vaknade, tog en lång skön dusch. Fick skjuts till skolan eftersom Maja skulle ha utvecklingssamtal och var i skolan i typ 1 1/2 timme innan Maja och jag åkte med mamma till vårdcentralen i alvik för att vaccinera oss mot livmoderhalscancer. Det gjorde inte alls ont och sprutan var pytteliten! Linnea hade försökt skrämma upp mig hur mycket som helst... Sen käkade vi thaimat och jag följde me mamma in till stan där jag träffade Mira och Axi som precis hade slutat skolan (haha, suckers!). Sen gick vi omkring och kollade i affärer och för första gången på länge köpte jag saker till mig själv!
Kom hem med: Ett par Levi's-shorts för ENDAST 100 spänn på weekdays vintageavdelning, en kort tröja, också från weekday, fyra par ursöta strumpor med peacemärken och hjärtan på+en i.d-foundation.

Lite julklappar till mig själv alltså! Ikväll har jag inga måsten, förutom att laga middag. Så jag tänkte BARA ligga framför teven och slappa. Sex and the city-boxen är verkligen inte färdigtittad än! Åhh, det är så mysigt att inte ha NÅGOT plugg alls att göra, ingen som hänger över en och ger dåligt samvete.


Grym

Jag är helt enkelt jävligt grym. Fick MVG i spanska!!! Och jag tror att jag har bra meritpoäng. Och jag och Freja gjorde ganska grymma koreografier igår faktiskt. Skulle nästan vilja visa upp dem någon gång. Idag är jag jävligt glad, lyssnar på bra musik, redovisar, sista dagen i skolan, shoppa med Axi och Linnea efter skolan. Till mig själv nu faktiskt eftersom alla julklappar är färdiga. Bara det är ju värt en applåd.

Puss och kram

Orka

Jag har kollat på Sex and the city-boxen hela kvällen för jag orkar inte plugga. Betygen är ju redan satta så vem bryr sig? Jag har egentligen tre steg kvar att redovisa men jag orkaaar inte. Min hjärna har tagit lov redan! Och nästa termin kommer ingen komma ihåg om jag grejade mina terminsmål eller inte... :) Nu ska jag sova eftersom det är typ det mysigaste som finns!

Puss och kram

Linnea i ett nötskal

Jag och Linnea står och gör varm choklad, och jag har precis börjat värma mjölken. Linnea lägger i sin chokladtomte.

Linnea: Det här är bara min choklad!
Jag: Nejnej, vi delar.
Linnea: Men hallå jag vill ha min chokladtomte!

Varpå hon stoppar ner handen i kastrullen och fiskar upp en mjölkdrypande chokladtomte. Och ser grymt nöjd ut.

Hahah, roliga konstiga människa... :)

Trött som en tok

Idag gick alla i nian till Gamla Stan för att gå på julmarknad, men när vi kom dit hade en inte öppnat, så alla gick och fikade och sen slutade vi. Det var ganska tråkigt. Sen drog jag och Axi till hennes pappas jobb, käkade sushi, och sen kl 12.30 har jag jobbat. Burit bord, ställt fram godis, värmt glögg, servat människor.. Jag är trött alltså.
Men jag är också 500 kr rikare! Jippiyeei, då har jag råd med jeansen från weekdays.

Nu bakar jag och Anna-Lena scones och väntar på att mams ska komma hem så vi kan överraska henne. Det kommer blir mumsigt!

Let it be

Idag lyckades jag köpa min sista julklapp. Typ. Om jag inte får värsta snällhets-anfallet och ger någon för mer pengar än denna är värd... Haha, nej jag bara skojar. Men något till mig själv vill jag ju få råd till den här månaden också. Ska servera imorgon på någon slags bokrelease så jag tror att jag kommer kunna unna mig själv något fint! Just nu vill jag verkligen ha ett par Levi's 501:or, lite halvbaggy sådär. Helt galet snygga hittade jag på weekdays vintage-avdelning på drottniggatan/Kungsgatan idag.

Idag var också sista dagen innan betygen sätts och jag känner mig faktiskt helt chill. Jag har slutat bry mig nu. Den senaste veckan har jag typ stängt av, och får jag ett dåligt besked har det liksom bara runnit av. Nu finns det i alla fall inget mer jag kan göra så... It's final. Jag tror att jag kommer höja mig lite från förra terminen, och om det inte blir så, överlever man det med!

Imorgon börjar jag kl halv nio i alvik, så lite sovmorgon. Sen ska vi VANDRA från ALVIK till GAMLA STAN! Herregud, ibland tror jag verkligen att lärare bara gör saker för att plåga oss elever. Okej om det hade varit varmt, men nu är det fan vinter ute. Jag kommer frysa ihjäl ju!

Godnatt.


Det enda som hjälper

Jag lever och andas av dans. Jag har panik över jullovet. Det enda jag vill är att få röra på mig till musik. Det enda jag vill är att utvecklas. Det värsta som skulle kunna hända mig skulle vara att bli skadad. Att inte kunna dansa pga att kroppen inte fungerar skulle vara min mardröm. Alla pratar om att hösten och vintern är så deprimerande. Det tycker jag också. Och om jag inte hade dansen skulle jag nog vara deppig och antagligen världens tråkigaste människa. Men så är inte fallet, tur för många! Nu ska jag gå och sova. Innan dess ska jag stå lite på min balansbräda eftersom jag måste bygga upp muskler i fotleder, knän och höfter för att inte gå sönder på något sätt. Sista skoldagen imorgon. Yeei.

Puss och kram

*Snyft*

Jag sitter och pluggar. Igen. Bläääää.

Idag var sista klassen på DC för terminen och jag är ledsen. Jag och Freja hade köpt en blomma till Melpo för att hon har varit en sån fantastisk lärare och pedgog den här terminen. Hon verkade bli glad och lovade att mejla om hon skulle ha någon workshop. Sedan drog jag och Freja hem till mig, duschade, åt sedan iväg till DC och The Cypher igen! Sjuuuukt, galet grymma människor där. T. ex Mario! Jag typ svimmade. Och dog. Aa, jävlar han är såååå duktig! Bra battles också, till slut var det värt de där 40 kronorna. Jag fick lite panik när jag insåg att det är mer än två veckor innan jag tar klass igen, så jag och Freja tränar på onsdag, om Frida känner sig bättre kanske hon hänger på. Det lever jag på så länge. Tills Sophies workshop drar igång den 2:a januari. Tills dess hoppas jag överleva.

Sov sött.

Gymnasieval 2009

Nun börjar jag få lite panik inför gymnasievalet igen! Vad ska jag välja? Ska jag söka estetlinje eller inte? Och om jag söker typ sam-sam kommer jag få utslag av tråkigheten då? Och vilken skola?

Om någon som läser den här bloggen har ett helt fantastiskt tips på skola till mig, så är jag mer än glad att höra vad det är för någon.

Nu ska jag plugga spanska även fast  citrix inte funkar som vanligt. = &/%¤¤#"#"&% morr

Luciadagen

Idag gick jag upp kl 07.00... Jag somnade en gång i kvarten, och klockan nio gav jag upp och gick och lade mig i sängen igen. Och vaknade kl 12! Jag har aldrig sovit så länge innan...

Gårdagens Luciatåg gick helt okej med tanke på alla människor som var extremt oseriösa och omusikaliska. Inga större missöden, förutom att Julgranen svimmade! Han var invirad i lampor, glitter, och grönt mojs samt hade en stjärna fastspänd på huvudet. Han spände sig för mycket och tuppade av. Dessutom skulle han sjunga solo! Haha, jag vet att man inte får skratta, men det var ju hur kul som helst!

Greta och Axi som var snöbollar lyckades också klara sig utan att spränga ballongerna som de hade fyllt sina vita dräkter med. Men Axi lyckades sätta två av sina ballonger så att de såg ut som enorma bröst, hahah, vår lärare kollade väldigt konstigt...

Puss

Slutet är nära

Nu har jag bara en endaste liten klass kvar att ta på DC innan terminen är över! Snyft. Och dessutom kommer jag troligen inte ta fredagens två klasser nästa termin, dels för att jag nu är "vuxen", alltså över 15 år, och dels för att jag kanske ska jobba på fredagseftermiddagarna.

Idag filmade Sophie oss, och jag fick mig en ordentlig lektion i vad som ser bra och dåligt ut. STÖRRE, MERA och TYNGRE är vad jag behöver tänka på. Man tror att man gör allt hur stort som helst men egentligen ser man ut som en liten försynt 7-åring... Snart kommer Axi hit, och vi ska ha svullo/tv/slapp-kväll, samt gissa på vem som åker ut idol! :)

Den här helgen ser jag fram emot: Dancehall-klass på söndag, The Cypher, kanske träffa Cissi och Nike och kanske några andra roliga människor.

Det som jag inte ser lika mycket fram emot är att jag har en recension på spanska och en analys i svenskan att göra... Men det löser sig...

Nu kom Axi, så jag ska ge henne lite uppmärksamhet så att hon inte blir tjurig! ;)

Livet leker...

...inte. Jag förståååår inte matten även fast jag har gjort de här stegen för inte såå himla länge sen! Men mamma säger att jag ska vara positiv så nu är jag det. Jag kommer klara det jättebra även fast jag inte fattar, för jag är så himla smart. Jag ska hoppa i säng eftersom jag ska upp kl 05:45 imorgon bitti. AWWWIIIII !!!! Jag längtar redan.... - _ -

Godnatt

I skolan

Jag fattar inte det här med att ha två olika dåtidsformer. Kunde inte någon ha sagt till mig att spanskan har världens jobbigaste dåtidsformer, preteritum och imperfekt innan jag valde att läsa det i minst 7 år av mitt liv? Åh, guud det är ju helt fantastiskt omöjligt att förstå! Tydligen har även spanjorer problem med det här, så hur ska jag kunna det här? På ca en timme har jag åstadkommit ca tre meningar och jag tror inte att verben i dem är i rätt form ens...

Om någon har lust att förklara eller kanske bara söva ner mig tills jullovet börjar skulle det vara hur skönt som helst! Och dansen tar slut den här veckan! Och skolan tar kål på mig och jag har inga pengar att köpa julklappar för. Det går helt enkelt toppenbra för mig! Jippiyeei!!!!!!

Religion och J M Coetzee

Jag ska plugga HELA kvällen. Igen. Varför kunde jag inte bara redovisat alla stegen i förra veckan istället? Damn. Religionen känns okej, men Louise prov är alltid så svåra att jag aldrig känner mig säker. Sen måste jag läsa ut de sista 50 sidorna i min "Den långsamme", helst göra en analys, en recension i spanska och dessutom förstå all den matte som jag ska skriva prov på på fredag. Som om inte det var nog har jag en massa jullåtar att lära mig. Eller egentligen inte jullåtar, mer texterna... Och mitt solo känns bra men inte JÄTTEbra, så jag måste öva mer... 

Min kära ipod får rädda den här mardrömskvällen... Den är min bästa vän! :) Nu är det hinduism och buddhism som gäller. 

Puss och kram.  

Status: Trött och sur

Vad blir man inte efter två timmar matte om inte trött och sur? Jag har ju precis kommit på att jag ALDRIG kommer ha någon som helst användning för det jag håller på med i matten just nu. Jag kommer aldrig jobba med något som jag behöver kunna räkna i, och om jag gör det kommer jag låta någon annan göra det år mig! :)

Men en positiv sak är att jag nästan kan göra masken nu, den där när man typ rullar på golvet, det ser skitcoolt ut! Försökte på idrotten i måndags men dunkade bara i med magen först hela tiden. Sen kom Calle hit och sa att jag skulle böja på armarna, och.... tadaaa. Nu funkar det nästan!

Jag ska sova eftersom jag bara sov 6 timmar i natt... Bajs på att det bara finns 24 timmar på dygnet... ;)

Myror i benen

Snart ska jag äta en massa mat för jag är jättehungrig och sen ska jag iväg till sista Jazzfunk-klassen för terminen. Usch, så hemskt! Efter idag är det bara 5 klasser kvar, sedan en hel oändlighet innan nästa termin börjar!


Att sjunga

Kom ut från musiksalen efter att ha övat tillsammans med Ellen på Julen är här. Isch jag och hon ska sjunga duett och jag ska sjunga solo på sticket, det är helt sjuuukt hur högt det går! Alltså det är hur jobbigt som helst och luften tar slut och allt sånt där... Och tänk om jag totalt failar på fredag inför typ hela skolan... HJÄLP! 

Dessutom sjunger vi tvåstämmigt så jag har jättesvårt med att inte glida över på hennes stämam på några ställen... Men jag ska tänka positiva tankar! 

Nu MÅSTE jag ta tag i min författarbiografi över J M Coetzee eftersom det inte finns någon tid att plugga på de vanliga skoldagarna längre. Luciaövning HELA dagarna.  


Mitt schema

Jag måste ju bara dela med mig. De här klasserna ska jag ta nästa termin:

Måndagar: Hip-hop/Dancehall för Sanna 18-19, Popping för "Prime" 19-20, Jazzfunk för Sophie kl 20-21.30

Onsdagar: Streetdance för Yared (är dock inte säker.. ) kl 19-20, sedan kanske street för Ana kl 20-21.30

Torsdagar: Breaking kl 18.30-19.30 för "Freeze", Jazz för Sophie kl 20-21.30

Fredagar: Vet inte om jag tar street för Sophie då får se...

Lördagar: Dancehall för Mei-Li kl 12-13.30, Fusion för Niklas kl 15-16.30

Söndagar: PLUGG

Sammanlagt blir detta 10 klasser, tror ni man pallar det? Eller vad jag menar då är tror ni att kroppen pallar det, för mentalt skulle jag kunna dansa dygnet runt.

Puss och kram

Jag försöker verkligen

att plugga men det gååår inte. Dumma mig, har bara hunnit en halv A4 på ca 1 1/2 timme. Bläää. Det verkar mycket roligare att äta något, försöka koreografera lite, öva piruetter, ringa Jonna som jag inte har pratat med på evigheter eller helt enkelt bara sätta mig framför teven och vila mina ömma muskler.

Mina knän är fyllda av små blåmärken från gårdagens workshop och det knakar på ett lite konstigt sätt när jag rör på mig... Det går väl över. Freja och jag tränade i min källare idag! Det gick helt okej men golvet var så smutsigt och stenhårt att vi inte kunde köra någon lyrisk jazz. Jag hade tänkt mig att vi skulle kravla omkring på golvet lite, men det var så äckligt att vi bestämde oss för att skita i det och komma lite tidigare nästa vecka och dammsuga och skura. Sen behövs det lite speglar, en matta och lite färg här och där... Men annars duger det för oss. Jag försöker koreografera till If I were a boy med Beyonce eftersom det är så himla vacker. Men det blir inte lika vackert när jag ska försöka berätta med kroppen.

Puss.


"Här är friheten större"

Rubriken är Vellinge kommuns slogan. Vilket jävla skitsnack! På Debatt i SVT berättar man om att Vellinge kommun inte tar emot några flyktingar. Tydligen är det: "En policy som vi har haft under en väldigt lång tid." En man som bodde i kommunen samt var politiker lade fram förslaget om att man skulle ta in 3 st ensamma flyktingbarn till kommunen. Han visste att detta var en känslig fråga så därför mjukstartade han och drog inte in 50 pers på en gång. Han fick blankt nej och det var inte ens en disskusion i frågan. Den här mannen blev senare trackasserad via mejl och post samt fick sin bil förstörd två gånger. Ännu ett tag senare även hotad.

Alltså det här ger mig kväljningar! Är det inte lite som att gräva sin egen grav? Ska vi inte bara bygga en mur runt Vellinge så de inte behöver besväras av yttre världens påverkan?! De verkar ju ha det SÅ HIMLA BRA där så låt dom blunda för alla världens problem och lidande. Är det inte meningen att man ska dela med sig av  det man har, ha välviljan att låta andra få samma "optimala liv" som man själv? Är det inte meningen att man ska vilja hjälpa dem som lever varje dag i en mardröm, låta de se trygghet? VA?

Och när programledaren frågade var man skulle göra av alla flyktingar fick han svaret:
- Men det finns ju många kommuner som är villiga att ta emot dem!

Ahhhh men guuuuuuud! Hur kan man vara så efterbliven och rent ut sagt barnslig? Det är ju helt fantastiskt att denna människa har levt ett helt liv och insett... nada. Nej, men lämpa över ansvaret på någon annan, det är ett jättebra sätt att lösa problem på, verkligen! Och alla de som Migrationsverket skickar tillbaka för att ingen tar emot dem, det finns ingen som är villig att ta emot dem! Vellinge kommun kanske borde inse att det är verkligheten vi lever i.
Så börja visa lite respekt och medkänsla.

Dirty Dancing

Det var såå kul igår! Massa energi och Sanna var lika gullig och glad som jag kommer ihåg henne. Hon körde sin stil som var VÄLDIGT feminin... Haha, jag har inte gjort sånt där på länge så jag var en aning lost bland alla som verkade dansa endast detta. I alla fall så var alla hur gulliga som helst och vi hade hur roligt som helst ihop! Tre timmar dansade vi utan avbrott, förutom vattenpauser då... Jag har nog aldrig varit så svettig. Det var ganska jobbigt att komma upp ur sängen i morse... Särskilt eftersom vi körde rätt mycket golv.

Nu har jag definitivt bestämt mig att ta klass för Sanna nästa termin! Hon har en förmåga att inte skapa någon som helst  distans mellan elev och lärare och är alltid lika trevlig och snäll. Och GRYM! Fick även höra några av hennnes låtar igår, hon är huuur duktig som helst på att sjunga också...

Puss och kram

Idol 2008

Jag måste bara få kommentera Idol som jag faktiskt såg igår kväll för en gångs skull. Visst är de talanger de som är med i tävlingen, men upplägget i denna tävling är väl lite udda?
För att utveckla talanger kanske man inte ska TVINGA fram ett uppträdande i världsklass varje vecka. Vill man verkligen att artisterna ska bajsa fram nya skivor, bara för att få ett album istället för att ta tid på sig och göra något helt fantastiskt. Nu ska inte jag generalisera eftersom det finns folk i dessa program som klarar av detta. MEN hur mycket bättre skulle det bli om de i sin egen takt, på sitt eget vis, fick göra SIN grej?!
En annan anledning till min tveksamhet i Idol är att det känns som att mycket i detta program är uppgjort från början. Jag tror inte alltid juryn säger precis det de tycker eftersom detta program måste behålla sin image och blablabla...

Tillgjort är mitt bästa ord för att beskriva Idol 2008


Musiken?

Är det någon som har ett tips på någon galet bra låt? Eller artist? Jag har musiktorka.. igen.

Puss och kram


Julavslutningen

Jag vet att jag fullkomligt bombar inlägg nu, men det finns liksom så mkt jag vill säga! Jag och Kristjana ska nog sjunga Jingle Bell Rock på skolavslutningen, med gitarrsolo och hela grejen. Vi funderade på att köra dansen som de gör i mean girls, men skippade det sen. Men Greta och Lisa kanske ska vara våra bakgrundsdansare i tomte-lackkjolar. Det skulle vara ngt det! Haha, dessutom är detta för 6:orna, hihi dom kanske är lite små för sånt.

Jag har hittat de perfekta byxorna! Dansbyxor alltså. ÅÅÅÅÅH vad dom är fina! Jag är käääär. Adidasbyxor, blåa storlek XL, och äntligen är de så stora som jag vill att de ska vara! Helt perfekta. De måste ju finnas med under julgranen.

Firebird 1 Pant

haha, dom ser ut som skit på bilden såklart, men på mig är dom galet snygga, bara så ni vet! Käääär... :)

Energi/Utstrålning

Idag är jag galet glad, det kanske jag oftast är, men IDAG är ingen vanlig dag för jag är hypad också! Ojojojojojooj, så kul det var på dansen, jag tog dubbla klasser idag eftersom Linnea inte kom och höll mig sällskap, så det blev 2 timmar Dancehall i rad! Först hade jag Niki Tsappos som är gryyym som bara den, sen Melpo som är minst lika bra! Båda två utger sån energi som man vill ge tillbaka och man vill göra bättre och bättre ifrån sig, man vill ta i mer, göra mer. Man ser i deras ögon hur mycket de älskar dans. Jag vill att man ska se det i mina också...

Igår snackade Joaquin om hur folk såg ut när de dansade. Han menade att det var jäättemånga som såg ut som: "Åhh, vaför är jag häääär? Åh nej, men gud vad jobbigt, ska göra koreografin IGEN?"
Till dem säger jag: HAHA, ni har inte fattat storheten med dans, och om det är så inihelvete jobbigt så kan man väl ta och dra och sprida sin negativa energi någon annanstans där inte JAG behöver ta del av den. Jag gör korstecknet och vänder de som håller på med sånt där ryggen, om dom vill ha tråkigt så får dom ha det, men jag tänker då inte ta del av det!
För övrigt kan har jag två uttryck när jag dansar:
1. Jäääälit nöjd och med ett leende på läpparna!
2. Öppen mun, mördarblick. (koncentrerad!)

Jag hoppas att alla är minst lika glada som jag, puss och kram i vintermörkret!

Hejhopp

Jag är nyfiken på om det finns en endaste levande liten själ som läser den här bloggen... Den lilla själen gör inte mycket väsen av sig i såna fall. Det känns ju lite konstigt att sitta och skriva en massa och lägga ner en del tid så att bara jag kan läsa det! Den som kommenterar den här bloggen får en massa uppskattning av mig.

En liten kram

Vad är en riktig utbildning för DIG?

Halva danslektionen idag ägnade min danslärare åt att tala om för oss hur viktigt det är att kämpa och låta sig själv begravas i något tillstånd av depression eller något som bara pressar en nedåt. Hur viktigt det är att tro på sig själv och även om man kanske inte är grymmast at the moment så kan man kämpa för att bli det! Det är så härligt att höra när lärare verkligen vill plantera ett hopp, en passion, och framförallt kämpaglöd i sina elever. Varför är du här? Vad vill du med dansen? Hur kan jag göra för att hjälpa just DIG?

Sedan åt jag middag med Bi och hon pushar mig på att dels fråga min danslärare vad hon tror om mina chanser inom dansen och dels till att söka till Svenska Balettskolans yrkesdansarlinje. Hon skiter i normerna, hon skiter i att det är svårt att försörja sig på dans, hon ger fan i att jag "bara" har dansat i 3 år. Det är sååå skönt att ha ett stöd som verkligen TROR på en och inte fokuserar på det negativa. Båda mina föräldrar och min lärare har sagt: "jaha, men du måste fortfarande skaffa dig en riktig utbildning, det förstår du väl?"

Vad är en riktig utbildning och var skaffar man sig en sån undrar jag? Finns den bland meritvärden, högskolepoäng och nationella prov, finns den på läkarhögskolan eller vart fan hittar man den? Bland kontorsråttor, svinhöga löner och chaneldräkter eller finns den kanske någon annanstans? En riktig utbildning för dig är kanske inte samma som för mig, en riktig utbildning måste ju se till individen, vad vill just du med den här utbildningen? Vill man t.ex bli snickare finns det väl ingen mening att gå internationella samprogrammet? Eller? Enligt många är förlusten av några kurser på gymnasiet lika med slutet på din karriär. Men vad fan ska man göra då? Varför räknas vissa förluster mer som förluster än andra? Och varför är t. ex Matte C värderat 10 ggr högre av många i min omgivning än 100 poäng dans? Jo, det är nämligen för att VI ÄR SÅ JÄKLA INSKRÄNKTA I VÅRT TÄNKANDE! Kunde det inte vara intressant att öppna ögonen för något annat än det man själv anser är det rätta för alla?
Skulle det inte vara trevligt om man accepterade allas drömmar och yrken så länge de själva är nöjda och lyckliga?
Jag vet att jag blir lite... hm aggresiv kanske man kan kalla det, men det stör mig något helt sjukt mycket att det ska vara så jävla svårt för folk att förstå att man faktiskt kan vara olika, och att alla inte kan hamna i samma lilla box eller kategori.

Tänk på det ni...

Ha en bra kväll!

Effektiv och välplanerad

Idag har jag inte pluggat ett skit, heja mig, det är ju verkligen JÄTTEBRA jobbat! Suck. Vad är felet på mig? Varför har jag aldrig lust att plugga när jag verkligen MÅSTE???

Nu drar jag iväg på sista klassen för Joaquin han ska tydligen ha ngn vikarie nästa gång. Usch det känns så hemskt att han ska sluta, galet skön och gryyym danslärare. Alla som går balettakademien måste börja ta klass för honom!

Ha det så bra resten av denna ganska mulna onsdag!

Skilsmässobarn

Jag är ett skilsmässobarn. Och har varit det så länge jag kan minnas. Ibland får man reaktioner som: "Oj, stackars dig det måste vara jättejobbigt!" Och då blir mitt svar: "Nej, inte ett dugg."
För de människor som nu är en stor del av mitt liv skulle jag aldrig haft om mamma och pappa inte hade valt att gå olika vägar. Min älskade storasyster, pappas fru, mammas föredetta. Alla dessa underbara vuxna skulle inte vara en del av min familj om inte detta hade hänt när jag var 3 år gammal. Normen i det här landet och större delen världen är att man ska vara mamma, pappa, barn och enligt mig är kärnfamiljen likvärdig alla plastfamiljer och extra-syskon som finns.

Jag har hellre två lyckliga föräldrar som lever isär än två stycken som lever tillsammans och egentligen inte älskar varandra längre och gör detta för någon annans skull.

Nu är det inte så att jag aldrig har önskat att mamma och pappa var tillsammans. När jag var liten brukade jag önska att de skulle bli kära igen, men nu när jag äldre vet jag bättre, jag vet att det här är det optimala för just mig, för oss, för hela vår familj. Visst är det jobbigt ibland när man får vara budbärare mellan mamma och pappa eller när de klagar på varandra genom mig. Men väger man det positiva mot det negativa i en vågskål skulle den tippa åt det positiva hållet.

Arsenik och gamla spetsar

Snart ska jag iväg på teater med min farmor syster och kusin. Jag är inte jättetaggad på att sitta still i 3 timmar för jag har lite hyperaktivitet i kroppen... I alla fall handlar den här teatern om två gamla söta tanter som visar sig vara kallblodiga mördare. Ja, alltså jag vet inte riktigt hur detta blir

Måste dra puss och kram

Bästa humorn

Axi och jag ändrar Linneas faktatext om Astrid Lindgren. HAHAHAHAH, jag döör av skratt...

Här kommer orginalversionen:
Astrid extraknäcker som stenograf hos docenten i kriminologi, Harry Söderman, i dennes arbete på ett kompendium i kriminalteknik.

Och vår version:

Astrid extraknäcker som avloppsrenare hos docenten i ostologi, Harry Söderman, i dennes arbete på ett kompendium i ostätningsteknik.

Vi har den grymmaste humorn! Fan va kul det kommer bli när hon ska läsa det här, hon kommer få värsta roliga minen och höja på ögonbrynen och sen kommer man se hur det knakar i hennes lilla huvud för att komma underfund på vad som står eller inte står. xD


HAHA


Vilken failure! xD

RSS 2.0